IN DE BAN VAN MUMMIE JANUS

Mr. Bert Korendijk

Op zondag 6 april zijn de deuren van de Gelderse Academie weer geopend voor een lezing van Mr. Bert Korendijk met de titel “ In de ban van mummie Janus”. Korendijk verhaalt op een persoonlijke en meeslepende wijze zijn betrokkenheid bij een bijzonder object en verzamelde alles wat er tot nu toe bekend is over Janus, de mummie van Groningen.

Korendijk heeft rechten en egyptologie  gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen en werkt sinds 1997 als coördinator aan diverse mummieprojecten in Nederland en Egypte. De gedachte aan een gezichtsreconstructie van de enige Egyptische mummie in Groningen liet Bert niet los. Hoe Janus er uit moet hebben gezien, weten we inmiddels door Berts inspanningen. Over Janus’ leven nauwelijks iets. Na de reconstructie werd het Meisje van Nulde gevonden en Korendijk werd als specialist van gezichtsconstructies veelvuldig gevraagd. 

De lezing gaat over het oude Egypte, mummies en mummificatie. Verder zal de techniek van een gezichtsreconstructie worden toegelicht aan de hand van vele voorbeelden op archeologisch gebied. Hierbij kunt u denken behalve aan mummie Janus, de Zwolse mummie, Trijntje en Lady X. Daarnaast zal uitvoerig aandacht worden besteed aan forensische gezichtsreconstructies  zoals  het meisje van Nulde en het Maasmeisje. Het boek van Korendijk wordt in de Catharinakapel verkocht.

Zondag 6 april
Aanvang 16.00 uur (zaal open 15.30 uur)
Catharinakapel Harderwijk (Klooster 1)

Toegang gratis – reserveren gewenst op info@catharinakapel.nl

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud