ACHTSTE GELDERSE ACADEMIELEZING 18 DECEMBER 2018

De toekomst van de zorg

DRS. JAN VOORBURG INNOVATION OFFICER ZIEKENHUIS ST. JANSDAL HARDERWIJK


De gezondheidszorg is aan grote veranderingen onderhevig. Dat moet ook wel als wij ons mooie zorgstelsel overeind willen houden. Het feit dat we steeds ouder worden betekent namelijk ook dat we steeds langer zorg gaan consumeren. Bovendien zijn er doordat we ouder worden relatief minder jongeren op de arbeidsmarkt die voor ons kunnen zorgen. 

Kunnen we op basis van het verleden voorspellen hoe de toekomst eruit gaat zien?
Of kunnen we dat voorspellen op basis van wat er nu allemaal gebeurt, gecombineerd met een gezonde dosis fantasie? 

Jan Voorburg blikte in deze voordracht terug op het verleden en vanuit dit verleden het ontstaan van het begrip “positieve gezondheid”. Positieve gezondheid, gecombineerd met ontwikkelingen op het gebied van eHealth, lichten samen een tipje van de sluier op en geven enigszins een beeld van hoe de toekomst van de zorg eruit gaat zien.

Jan Voorburg heeft twintig jaar gepraktiseerd als cardioloog in ziekenhuis St Jansdal en werd daarna bestuurder in hetzelfde ziekenhuis. Deze functie heeft hij 10 jaar uitgeoefend en recent neergelegd. Zijn huidige functie is die van Innovation Officer. In deze rol is zijn opdracht om innovaties in de wereld van eHealth te vertalen naar concrete veranderingen in het ziekenhuis.

De lezing vond plaats in de oude gehoorzaal van de Academie, de Catharinakapel, Klooster 1, Harderwijk.
Dinsdag 18 december 2018 om 20.15 uur

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud