UITNODIGING 25 MAART 2020

Op zoek naar Democratie 3.0

Wij, Stichting Nieuwe Helden, ARSENAAL en Het Zuidelijk Toneel, gaan op reis door Europa met een nieuw project: In Search of Democracy 3.0 (Op Zoek naar Democratie 3.0). Samen met lokale partners en burgers doen we onderzoek naar hedendaagse democratieën, met al hun uitdagingen en mogelijkheden voor de toekomst. In Search of Democracy 3.0 bestaat uit een interactieve live performance, een documentaireserie, een lezing en een online kennisplatform. 

In de zomer van 2019 start de tour van de live onderzoeksperformance. Een fijne en dynamische bijeenkomst waarbij we u meenemen in ons onderzoek naar de geschiedenis, het nu en de toekomst van de democratie. We geven niet alleen een analyse maar zoeken ook actief naar nieuwe mogelijkheden en ideeën. Dus wees bereid om geprikkeld te worden. 

De combinatie van theater, muziek en directe dialoog zorgt voor een open en toegankelijke sfeer waarbij u zelf kunt kiezen of u deelneemt aan het onderzoek of dat u liever kijkt naar wat er gedacht en besloten wordt. We hopen u gauw te ontmoeten!   
Gesproken taal: Nederlands

Leeftijdscategorie 14+ 

Credits  Van/met Lucas De Man, Sarah Eisa, Willy Thomas, Piet Menu, Niels Kuiters, Jasper van den Berg, Eva Meijering en Saar Vandenberghe  

Spel (afhankelijk van de locatie) Lucas De Man, Sarah Eisa, Willy Thomas, Niels Kuiters, Eva Meijering en Saar Vandenberghe ​Techniek ​Maarten Snoeck/Emile van Gils ​Documentaireserie  Emma Lesuis 

Biografie gezelschap Een democratische avond voor bijna iedereen ​ is tot stand gekomen in samenwerking tussen Stichting Nieuwe Helden (NL/BE), ARSENAAL (BE) en Het Zuidelijk Toneel (NL) als onderdeel van het ‘pilot project’ In Search of Democracy 3.0 van het Europese culturele netwerk IN SITU. De partners van dit project zijn Stichting Nieuwe Helden, ARSENAAL/LAZARUS, Het Zuidelijk Toneel, IN SITU, Staatstheater Mainz, Theater Aan Zee, Oerol en De Vooruit 

Website www.insearchofdemocracy.com 

Twitter https://twitter.com/Democracy_3_0 

Facebook https://www.facebook.com/insearchofdemocracy/ 

Instagram https://www.instagram.com/insearchofdemocracy3.0/  

Project trailer: https://vimeo.com/341060465 

Waarom deze bijeenkomsten?
Democratie wordt vaak gezien als vanzelfsprekend. Die houding kan er toe leiden dat deze staatsvorm passief wordt beleden terwijl die juist een actieve rol van de burger vraagt. En dat niet alleen door eens in de vier jaar het kiesrecht uit te oefenen maar ook door burgerparticipatie als initiatieven vanuit de bevolking. Democratie veronderstelt juist een actieve houding van ons omdat het om ons als burger gaat en wij in laatste instantie ook verantwoordelijk zijn. Door de ontwikkelingen om ons heen worden wij ons daarvan steeds meer bewust. Burgerinitiatieven nemen toe, die als burgerparticipatie vorm krijgen, samen met onze overheidsdiensten.

Ook In Search of Democracy 3.0: 

Een serie korte documentaires, dwars door Europa 

Het borrelt van de democratische experimenten in Europa. Voor ​In Search of Democracy 3.0 volgt documentairemaker ​Emma Lesuis de vernieuwers die hierachter zitten. Ze ontdekt de energie van burgers om actief te zijn en grote verscheidenheid aan mogelijkheden voor de toekomst. 
In Search of Democracy 3.0 is een creatieve onderzoeksreis door Europa naar de toekomst  van democratie. Het project beleefde tijdens de zomer van 2019 haar première en bestaat uit  een voorstelling (live onderzoeksperformance), online kennisplatform en korte documentaires.  
De eerste drie korte afleveringen zijn af en gratis beschikbaar voor iedereen op onze  website: ​www.insearchofdemocracy.com  Aflevering 1: ​Nederland – Een vriendelijke revolutie?
Aflevering 2: ​België – De burger is aan zet
Aflevering 3:​ IJsland – Happy birthday, IJsland

Credits In Search of Democracy 3.0 is een project van Stichting Nieuwe Helden, ARSENAAL en Het Zuidelijk Toneel en tot stand gekomen binnen het Europese artistieke netwerk IN SITU.  

Volg In Search of Democracy 3.0 https://insearchofdemocracy.com/ Facebook: ​In Search of Democracy 3.0 Instagram: ​@insearchofdemocracy3.0 Twitter: ​@Democracy_3_0

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud